wie zijn wij?

Educatief Centrum de Horizon bestaat al 28 jaar. Opgezet door Peter Counet en Hans van Daelen. Altijd gevestigd in Hoensbroek, in nauwe samenwerking met het Broeklandcollege. Op de oude locatie zelfs nog in het schoolgebouw. Door het grote succes en enthousiasme van beide heren ook uitgebouwd naar onder andere Heerlen. In de loop der jaren zijn deze locaties overgedragen aan nieuwe gedreven mensen. Sinds de nieuwbouw van het Broeklandcollege zijn de heren in eigen huis verder gegaan tot het plotselinge overlijden van dhr. Counet in 2011. In dat jaar heeft dhr. van Daelen de vestiging in Hoensbroek over gedragen aan Joey Franssen.

Met nieuwe leiding komt natuurlijk ook een nieuwe locatie en deze werd gevonden in het oude pand van de Hobru, bekend als het voormalige bouwbedrijf van de omgeving, aan de Nieuwstraat te Hoensbroek. Kort bij het centrum maar ver weg van de drukte. Een ideale combinatie, makkelijk te bereiken vanuit de scholen uit de buurt maar rustig genoeg voor een goede werksfeer. Met de fiets zijn het maar 5 minuten vanaf het Broeklandcollege en 10 minuten van zowel het Sintjanscollege als het Emmacollege.

Als 17 jarige jongeman ben ik met mijn opleiding begonnen tot docent wiskunde voor het voortgezet onderwijs. Hard studerend aan de Fontys Hogeschool te Sittard met leuke stageplaatsen op de bekende scholen uit de buurt, Leeuwenborgh, Sintjan, Herlecollege, A.O.C. (nu het Citaverdecollege) en het Emmacollege. In 2007 ben ik bij Educatief Centrum de Horizon gaan werken. Onder leiding van de heren Counet en van Daelen heb ik me kunnen ontplooien tot een sterke kracht in de beta vakken (wiskunde, de natuurvakken en de economische vakken).

Na het plotstelinge overlijden van dhr. Counet heeft dhr. van Daelen ervoor gekozen om te stoppen met zijn taken bij Educatief Centrum de Horizon en het in zijn geheel aan mij over te dragen. Een uitdaging die ik, na veel beraad en gesprekken met familie en kennisen graag aan ben gegaan toen ik zag hoeveel mensen dhr. Counet met zijn werk heeft geholpen. Ook het vertrouwen van dhr. van Daelen heeft enorm meegeholpen in de beslissing om in augustus 2011 te starten op de Nieuwstraat met mijn eigen studiebegeleiding.

Vanaf 2011 heb ik met hulp van kenissen, vrienden en familie al een tiental leerlingen hun diploma zien behalen. Leerlingen met enorm veel moeite en inzet zien zwoegen om het beste uit hun studie te halen. Sommige leerlingen, na veel hard werk en uren van oefenen, helaas zien stranden en niet over mogen gaan. Maar gelukkig ook velen wel hun doel zien bereiken. Hoewel het mij altijd zeer doet om leerlingen niet over te zien gaan ben ik elke keer weer enorm overdonderd door de inzet en toeweiding die onze toekomstige tandartsen, ICT-ers, psychologen, schoonheidsspecialisten en laboranten hebben om hun doelen te bereiken. Ondanks alle afleidingen en andere prioriteiten weten ze toch elk jaar weer voor een stunt te zorgen en maken ze hun ouders en mij, maar nog belangrijker zichzelf enorm trots op de geleverde prestaties.

Ik kan met trots zeggen dat de hulp die ik de leerlingen bied een voldoening is die ik niet wil missen. Maar de echte bevestiging voor mijzelf zijn de momenten waarop een leerling een gesteld doel haalt dat voorheen onmogelijk leek. Door hun eigen inzet en oefening, waar ik met een klein beetje hulp, geduld en vertrouwen toch mijn steentje aan bij heb mogen dragen.

Bruikbare informatie

Joey Franssen

Joey geeft sinds 2007 bijlessen wiskunde en studiebegeleiding

Maria Gewandenstr 24

In Hoensbroek 5 minuten wandelen van de markt

Openingstijden

Studiebegeleiding is dagelijks van 14:00 tot 18:00, bijlessen worden daarvoor of -na gepland

Bellen of e-mailen

06-248 830 70 of info@ecdehorizon.nl